- 4 małe cebule
- 2 kg wołowiny
- 2,5 szklanki wody
- 3/4 szklanki wina ( czerwonego lub różowego)
- 3 liście laurowe
- 2 łyżeczki koperku
- łyżka oleju kokosowego stałego
- 1 czubata łyżeczka kurkumy
- 2 łyżeczki płatków czosnkowych
Wołowinę kroimy w kostkę doprawiamy solą, pieprzem. W garnku rozpuszczamy łyżkę oleju kokosowego, wrzucamy mięso i chwilę podsmażamy. W tym czasie kroimy cebulę w piórka. Kiedy nasza wołowina się podsmaży dorzucamy do niej cebulę i zalewamy winem. Jeszcze chwilę smażymy po czym dodajemy 2,5 szklanki wody. Do garnka wrzucamy liście laurowe, koperek, kurkumę oraz czosnek. Wszystko razem mieszamy i gotujemy ok 40 min na wolnym ogniu. Po tym czasie nasz gulasz powinien być przepyszny :) Na koniec możemy doprawić ulubionymi przyprawami do smaku i gotowe :)
Smacznego !!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz