wtorek, 6 października 2015

Gulasz wołowy

Składniki : 

  • 4 małe cebule 
  • 2 kg wołowiny 
  • 2,5 szklanki wody 
  • 3/4 szklanki wina ( czerwonego lub różowego) 
  • 3 liście laurowe
  • 2 łyżeczki koperku 
  • łyżka oleju kokosowego stałego 
  • 1 czubata łyżeczka kurkumy
  • 2 łyżeczki płatków czosnkowych 

Wołowinę kroimy w kostkę doprawiamy solą, pieprzem. W garnku rozpuszczamy łyżkę oleju kokosowego, wrzucamy mięso i chwilę podsmażamy. W tym czasie kroimy cebulę w piórka. Kiedy nasza wołowina się podsmaży dorzucamy do niej cebulę i zalewamy winem. Jeszcze chwilę smażymy po czym dodajemy 2,5 szklanki wody. Do garnka wrzucamy liście laurowe, koperek, kurkumę oraz czosnek. Wszystko razem mieszamy i gotujemy ok 40 min na wolnym ogniu. Po tym czasie nasz gulasz powinien być przepyszny :) Na koniec możemy doprawić ulubionymi przyprawami do smaku i gotowe :) 




Smacznego !!











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz