Za oknem kapie i wieje a my mamy ochotę na coś słodkiego z owocami i dżemem jedyne nasze rozwiązanie to gofry !! Chyba każdy lubi gofry które występują pod rozmaitymi postaciami bitą śmietaną, owocami, dżemem, cukrem pudrem , ale ciasto, ciasto ma być takie samo- chrupkie z zewnątrz za to delikatne i puszyste w środku . Czy uda nam się zrobić takie gofry? Spróbujmy !!
Składniki ( po konsultacji z google uznałam że taki przepis jest najodpowiedniejszy na dziś)
- 350 g mąki pszennej ( wyjątkowo zdecydowałam się użyć tej mąki, lecz gofry również wyjdą nam z mąką jaglaną i migdałową, lecz co do tej ostatniej przepis musi być troszkę zmodyfikowany)
- 400 ml mleka
- 5 łyżek ksylitolu
- 70 g roztopionego masła ( może być ciepłe)
- 2 jajka
- aromat ( opcjonalnie)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz