Możemy podawać ją z barszczem czerwonym i odrobiną suszonych grzybków wtedy smakuje wyśmienicie. Barszcz czerwony zrobiony z własnych buraczków podkreśli smak waszej kapusty i zachwyci wszystkich smakoszy :)
Składniki :
1 średnia kapusta biała
6 sporych pieczarek
4 szklanki wody
tymianek
sól
czosnek ( mielony, lub świeży )
kurkuma
imbir
zioła prowansalskie
Kapustę szatkujemy, przesypujemy do garnka, zalewamy 4 szklankami wody i doprawiamy wszystkimi przyprawami, gotujemy 50 min na wolnym ogniu. Pieczarki kroimy w kostkę i po 50 minutach dodajemy je do kapusty którą doprawiamy solą ( i jeśli chcecie pieprzem, ja nie doprawiam ponieważ nie mogę jeść pieprzu ), gotujemy kolejne 35 min i nasza kapusta jest gotowa. Prosty szybki i smaczny przepis
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz